En plats i en hundkurs!!!

Som sagt tidigare så har jag kämpat för att få tag i en valpkurs till den lilla damen men det har varit helt omöjligt... I förra veckan ringde dem ifrån Staffanstorpshundklubb och sa att de håde fått återbud ifrån en av deltagarna men att det inte var i valp/nybörjarkursen utan i fortsättnings kursen och att de andra hundarna var äldre än Mira från 9månader upp till 2 år.. jaja har man inget annat alternativ får man ta det man får det är ju bättre än ingenting...

Så det var ganska spännande och nervöst Mira är ju inte så van ännu och hon blir ju lite orolig med mycket folk och hundar på en gång, men jag tänkte att först gångerna får nog mer bli som en miljötränning för henne och vi får jobba lite extra mycket för att ta igen oss. Det visade sig att hon platsade utmärkt i kursen och hon utförde alla moment mycket bra och inkallning fixade hon till och med lös, även stanna kvar! Vi jobbade med sitt, ligg, inkallning, sitta kvar, kontakt och följa. Jag blev så himla glad och stolt över henne att jag kände att tårarna var på väg (jag fick trycka tillbaka dem). Det enda som hon hade svårt för var att gå slalom mellan de andra hundarna utan att titta på dem, hon trodde att de var farliga och var tvungen att skälla minst en gång på varje hund vi gick förbi, men vad förväntar man sig av en fem och en halv månaders valp som dessutom inte är van vid en sådan miljö ännu!!! Instruktören frågade till och med om jag hade tänkt att tävla med henne för hon var jätte duktig, jag svarade att ja vi får väl se hur hon utvecklas och vad det blir om det blir lydnad, agillity eller nånting annat men nått ska hon klart göra hon är ju trots allt en vallhund och hon behöver "jobba"

På hemma fronten har vi börjat att ensamhetsträna henne korta stunder och att hon har varit ute en extra runda innan, gärna att hon har jobbat lite så hon är lite trött och så klart nytt tuggben när vi går. Till en början 15 minuter men nu är vi uppe i 20 till 30 minuter hon tycker ju inte det är särskillt kul men det går och hon blir helt tokig av lycka när vi kommer hem igen. Hon har mycket koll på mig och går jag hemmifrån utan henne när de andra är hemma blir hon lite orolig och går runt och letar men det lugnar sig efter en stund och vi jobbar vidare med det så att hon även skall känna sig trygg utan mig och vet att jag kommer snart igen.
Jag kommer i fortsättningen att försöka hålla uppdateringen om Mira till efter varje kurstillfälle som är på torsdagar!

Lugn vecka

Denna veckan har Anders haft semester så hela familjen har varit hemma stora delar av veckan. Mira har tagit det ganska lugnt hemma med mig men vi har dock jobbat lite med kommandona. Inga nya denna veckan men snart kommer det ett nytt ord för henne ......"FOT" som kommer att läras in i små etapper. Till en början betyder "FOT" ögonkontakt, så fort Mira tar ögonkontakt blir det mycket beröm och efterhand ökar man kravet att hon skall hålla ögonkontakten längre och längre stunder. Jag har inga som helst tvivel då Mira har mycket mycket lätt för ögonkontakt :D Hmmm... krav och krav..... Jag har ju inga direkta krav på henne när det gäller träning..., träning skall vara roligt!
Jag har även fått upp Miras föremålsintresse denna veckan som första veckan var väldigt lågt, hon har även lärt sig hur man leker kamplekar med kamptrasan.
Miljöträningen går också framåt. Hon blev ju lite orolig när vi gick för långt hemifrån tidigare men har gjort stora framsteg. Dock är hon mörkrädd, hon vill helst inte gå många meter ifrån huset på nattrundorna.

Mira har ständigt koll på mig och försvinner jag blir hon lite rastlös, men hon trivs allra bäst när hela familjen är hemma, det märks så tydligt på henne att hon vet vilka som tillhör hemmet.
Det kommer nya bilder snart...!

Aktiv helg

I Lördags bestämde vi oss för att vi skulle prova att släppa ihop Mira och min pappas hund Drummle. En mycket egensinnig hund som inte brukar tycka så mycket om andra hundar. Valpar har funkat bra men han brukar inte göra skillnad mellan hanar och tikar. Enligt pappa så var nog det bästa sättet att vi kom in utan att Drummle var hemma och att han sedan kom hem, varpå han inte vaktar hemmet. Sagt och gjort bar det iväg till Höör och under bilfärden växte min oro för att Mira skulle bli skadad men det visade sig gå hur bra som helst och Mira satte till och med Drummle på plats, som var hur snäll som helst!!!

Många hundar och mycket folk har det stått på schemat i helgen. Vi har bland annat varit som sagt hos min pappa & Drummle, Anders syster & Casper, Anders föräldrar & Nilla och sedan Limhamnsfältet. Mira har tagit alltihop med ro och nöje.
På träningsbiten är Mira jätteduktig. Jag har tagit bort hand tecknen och att jag visar med godis, nu blir det bara kommando sedan får hon själv komma på vad hon skall göra. För att peppa henne har jag använt köttbullsbitar som belöning villket har funkat utmärkt. Vi tränar mycket på HÄR (fot position), SITT, LIGG och SKALL. Jag kör slumpmässig ordning för att kommandona skall sitta där och Mira är mycket duktig på att skilja dem åt.
Det är sällan hon gör fel.

Framsteg

Idag har vi fortsatt att öva på fotpositionen och Mira är med på noterna. Hon har även testat flera gånger idag utan att jag har sagt nått eller erbjudit godis att gå förbi vänstersidan, göra en fin snurr och sätta sig, för att se om det skulle ge utdelning. Hehe, smart är hon...
Miljöträning kör vi som vanligt varje dag, som häromdagen gick vi ner till AGs där jag satte mig på bänken utanför, där är ju en hel del liv och rörelse, och till en början tyckte Mira att det var lite hemskt, vissa människor såg enligt Mira hotfulla ut och måste skällas på, men efter fem minuter lade hon sig ner och kopplade av ...lite i varjefall.

Nu under kvällen har hon varit ute och gått i Malmö, det var också ganska skrämmande till en början så vi gick inte in i "smeten" utan jag satte mig ner med henne på trottoaren utanför Lillatorg. Ett par skall ifrån henne men sen var hon tyst, hon hade full koll på allt som rörde sig och lite nervös var hon, men tillräckligt trygg för att ligga ner bredvid mig.

Sedan bar det iväg till Limhamnsfältet där hon fick springa av sig tillsammans med barnen, då det var sent var där ganska tomt och Mira kunde springa lös obekymrad och sträcka ut sig ordentligt. Passade på att gå ner till stranden också där hon fick kika och smaka på havet!

Inledning

image3

Hejsan. Denna bloggen kommer att handla om Mira. En blandras tik (schäfer/flatte & tervuren) på snart fem månader!
En jättego tjej som ganska nyligen flyttat hem till oss, närmare bestämt i Lördags och det skall bli riktigt roligt att få träna och se denna tjejen utvecklas för hon har massor att ge, det märks tydligt på dessa få dagarna!

Har förbrilt försökt få nån plats i en valpkurs men hitintills utan resultat. Överallt är det fullt :( och dessutom kö, som till exempel Burövs brukshundsklubb har just nu 36st i kö!!!
Men vi har däremot fått en plats i en nybörjarkurs för unghundar över fem månader i September, så vi får väl nöja oss med den så länge. Under tiden så övar vi just nu mycket miljöträning då det mesta är ganska nytt för henne, även passivitet att slappna av och vila under promenader.
Mira är jätteduktig och med på det mesta som erbjuds. Vi har idag så smått börjat att introducera henne för vänster sida med stort intresse ifrån henne :D

Igår var vi i Genarp och hon upptäckte hur kul man kunde ha i bäcken med allt vatten. Haha, fick knappt upp henne ur vattnet så roligt hon tyckte det var!!!


Detta är Mira!

301822-1

RSS 2.0