Video


Min goa tjej!!

Hallå i stugan! :P
I måndags hade vi agilityträning och Mira var på G^^. Hon har blivit väldigt bra på att läsa av mig på vilken väg hon ska ta och snabbt går det också :P Däcket tar hon bättre och bättre, det blir färre och färre gånger som hon hoppar vid sidan om!

Jag får nog säga att jag har nog också blivit bättre på att tydligare visa henne vägen! Vi behöver träna på att tjuvstart inte är tillåtet för det vill hon väldigt gärna göra. Och det syns att hon tycker det är skitskoj då man tydligt ser "jackpott" i hennes ögon när man sätter henne inför start!!

Igår var vi med träningskompisarna och tränade eller rättare sagt så blev det nog mest fika och tjejsnack^^. Tror inte att någon av våra respektive hade varit särskilt road av att vara med^^. Men lite träning blev det ivarjefall! Glömde kameran hemma men Madde tog fina bilder som finns på Maddes sida!

I helgen blir det Hand med hund för fulla muggar både café och träning!

Madde har förutom Timo två supergulliga Chihuahuagossar och särskilt Nisse som är en tuff liten krabat!! Madde får passa sig, för risk finns att jag stoppar ner Nisse i fickan!!!
Jag är helt såld på honom!!!!

Fast Chihuahua och barn är nog inte den bästa kombinationen... Men Mira funkar jättefint med de små och jag tycker faktiskt att hon leker bättre med mindre hundar än med större!

Aja... Nä nu blir det ingen liten krabat, men vem vet när Mira är äldre, typ 5 år plus... Men då vill jag nog ha en arbetsmyra... Kelpie eller BC står högt på vill ha listan, Just nu och några år framöver är det min goa goa Miratjej som får ha oss för sig själv!

Var med Jossan och Mira och tränade i tisdags lägger in lite bilder ifrån det^^
Ha det gött så länge!!








Midsommar firande!

Hehe... Svensk midsommarhelg med sol, regn, åska, och blåst omvartannat! Som vanligt då :P
Vi lyckades ändå få en trevlig midsommar med jordgubbar, god mat och sol lite då och då...

Det var jättekul att träffa Cissi, Jesper och Spray i torsdags! :D

Ikväll är det agility träning, kan ju hoppas att vinden avtar för just nu blåser det rejält. Fast jag nöjer mig med att det inte ösregnar.

Bilder från midsommarafton :P










Agility, aktivitetspromenad!

Tjoho! Staffanstorps hundklubb har lagt ut en trevlig bild på min stjärna! (ni måste titta på den)

I måndags påbörjade vi fortsättningskursen i agility. Vi tränade på en bana med två sidbyte och fem stycken hopphinder och Mira var som vanligt jätteduktig och följde mina anvisningar över förväntan. Jag behöver lära mig att visa/springa/vända rätt för det är inte så lätt som det ser ut inte.

Vi tränade också på slalom, 4 st pinnar tar hon men hon gör inte alla i ett svep utan två pinnar stannar till och tittar på mig varpå hon får ett till komando av mig så tar hon de andra två och hon har inte nån vidare jättefart eftersom att hon stannar emellan, men hon gör ingångarna korrekt ifrån båda hållen och det viktiga nu i början är nog inte farten för slalomen är det svåraste hindret i agility så jag är ändå väldigt nöjd!

Däcket är lite knepigt när man sätter in det i en bana med flera andra hinder Som ensamt hinder tar hon det korrekt och utan tvekan men när det kommer mitt i en bana är det lätt att hon hoppar vi sidan om däcket, så det behöver hon öva mer på.

Igår var vi på aktivitet/kvälls promenad med hundklubben, tyvärr blev vi bara tre vovvar men vi hade jätte trevligt och våra hundar var på en lite högre nivå så vi kunde göra en hel del svårare lydnads övningar och nu måste jag ta till och skryta lite för att Mira har ju faktiskt inte gått nån lydnadskurs^^ ännu, men hon platsade lätt med de andra två hundarna :P

Tack Wilma och Svante för en trevlig promenad!

Mira kan nu kommandona Buga och Pang!
Idag tar vi det lugnt och i morgon ska vi träffa Cissi och Spray på hundcafét, det ska bli kul för det var längesen.. ja ända sen i höstas... Tjo vad tiden springer iväg!

Tack Anneli för den fina bilden!!
Frän vänster: Bella, Laika, Mira

Hittat kabeln till kameran!!!

Här kommer bilderna från Hundens nationaldag :P Och ett par bilder på en saknad James!














James R.I.P

Hej igen!!

Täta uppdateringar :D

Igår tog Mira & jag en tur till Kristanstad och hälsade på hennes uppfödare som har både mamman och syrran!
Äntligen!!! Det var jätte skoj! Och döm om min förvåning av att Mira faktiskt kände igen dem, särskilt den ena sonen som hade tagit hand om Mira mest! Mira började pipa, hoppa och pussa honom och det gör hon bara mot oss annars. Aldrig mot någon annan, inte ens mot Stephanies bästis Jessica som är här ofta eller mot Mormor som var här ofta innan hon rymde ner till Rhodos...

Mira och Bella (syrran), busade jättemycket, givetvis glömde jag kameran :( men Annelie tog bilder så jag kan nog få ett par :)
Mira hade inte särskilt mycket tid med mig och tyckte att jag var urtradig som skulle visa hur duktig hon är, "men matte... Är du fullständigt knäpp som tror att jag har tid med sånt nu!??"

Och vet ni vad, Mira som inte lämnar min sida och ständigt ska ha koll på mig...... När vi skulle åka hem gick hon och lade sig på trappan i ren protest och vägrade att komma hur mycket jag än lockade på henne... Jag fick gå och hämta henne!

När vi kom hem sov Mira i (sin) fåtölj ända till 21:00 då jag jagade upp henne. Vi tog en tur ner till träningsbanan för att köra igenom freestyleprogrammet vilket Mira inte alls var sugen på så det fick bli lite agility och bus med kampleksaken.
Sen satt vi ner på Miras filt i en timme och hade det riktigt mysigt när vi såg solen gå ner i horisonten!

Måste bara ta upp detta då jag retar mig lite...

Jo jag undrar varför så många tror att hundar automatiskt får det mycket bättre bara de bor på landet eller i hus med STOR trädgård????? 
Faktum är att det är ju inte de det handlar om utan om ägarna. Folk tror att bara för att de bor så, så kan de ha t.ex en Bordercollie men det är inte en stor trädgård den behöver utan mental stimulans. Vallhundar är födda till dagligt arbete, att lufsa rundor i den stora trädgården ger inte det.

Och kan ni som bor så ärligt säga hur många promenader per dag som hunden får??
Vi däremot som inte bor så och nu dessutom flyttat in i centrum, vi kan inte bara släppa ut hunden utan vi måste gå flera rundor per dag, runt fem stycken och på alla rundor som vi går får Mira mental stimulans av mig. Dessutom är vi väldigt aktiva hundmänniskor.

Arghh...!!!
Retar mig när jag läser annonser där det står: landet eller stor trädgård är ett måste!!!!!
Precis som om Mira skulle ha det sämre än de hundar som bor så??? Nej jag är helt övertygad om att min stjärna har det bättre än många hundar som bor på landet!

Har ett par polare som flyttat ut ifrån staden men de bodde tidigare mitt inne i Malmö i en tvåa (aktiva hundfolk som tävlade lydnad och skydd), hade en Rottwieler och en Doberman och de hundarna hade det jätte bra!

Så snälla tro inte att landet = automatiskt är ett bättre hundliv!

Kommentera gärna!!!

Redan 10:e Juni!!

Jo i torsdags var det ju som bekant Hundens nationaldag och Mira och jag tog hem första plats :D!
Det var så kallade olika stationstävingar där man fick samla ihop poäng beroende på hur mycket som hunden klarade att utföra och vi fick ihop 48poäng totalt.
De olika stationerna bestod bland annat av apportera olika föremål plast, glas, metal med mera, liten hinderbana, balansövning, inkallning mellan stolpar med köttbullar utlagt för att försvåra, plocka upp godis under vatten och hitta rätt boll i bollhav med mera.

Där fanns också tipsrunda som jag måste klaga lite på för frågorna var svåra, tradiga och hade inget med hundar att göra typ: Vad heter denna stenen? Bild på en sten och tre förslag som man knappt hade hört talas om.

Men allt som allt hade vi en mycket trevlig kväll och stort tack till Staffanstorps hundklubb samt sponsorerna som arrangerade det!

Vi fick 200kr i presentkort på Mocolony som pris!

Nog med den dagen... Jag har fått ihop ett Freestyleprogram som jag är riktigt nöjd med, har gjort det ganska lätt och inte tagit med de svårare momenten då det blir vår första officiella tävling och det är ju klass 1, vi för sparar lite till svårare klasser. Nu ska vi fixa någon som kan filma så kommer vi att lägga upp det på youtube!

Nya moment för Mira är spela död och buga, det är så kul att jobba med henne för hon snappar upp väldigt fort och tycker dessutom det är superskoj!
Har äntligen införskaffat mig en targetpinne och Mira gillar den skarpt (följer den blint) med den övar vi spinn (snurra åt andra hållet) och har lite smått börjat på kryp!

En annan sak som jag måste skyta med är att Mira kan apportera Falukorv!

Nog med allt skytande och över till hyss^^ I går när Mira var själv ett par timmar tog hon en blomkruka med jord och blomma och tog upp allt i min säng.... så Anders hade fullt upp med jord och bladrester i hela sängen när han kom hem.

Bilderna ifrån Hundens nationaldag har hamnat på min kameras interna minne vilket gör att jag inte kan överföra dem till datorn genom minneskortet så de bilderna får vänta lite, kabeln är nerpackad någonstans... Frågan är bara var??

Men ni går inte "lottlösa", Lägger in en annan trevlig bild på min underbara tjej!!


Mira är bäst!!!!!

Måste bara berätta att Mira och jag kom på första plats igår på stationstävlingarna i Staffanstorps hundklubb av 35 ekipage!!!
Nu e jag riktigt riktigt stolt ;)

Mer info och nån bild kommer snart....

Nytt!

Ja det var ett tag sedan senaste uppdateringen...Har varit väldigt mycket senaste tiden med flytten (få i ordning) sen har jag jobbat ganska mycket också och förra helgen igen dog vår underbara James :( Vilket har varit tungt, kan inte riktigt fatta att han inte finns mer och att han inte längre kommer och gosar med mig.....James är oerhört saknad...

Detta betyder dock inte att Mira har kommit i kläm! Vi har hunnit med ganska mycket sen senaste uppdateringen bland annat: haft avslutning på både Miljö & aktiveringskursen och agilitykursen, varit ute i skogen, limhamsfälltet, stranden, hundcafét och flertalet gånger på träningsbanan.

Idag är det Hundens nationaldag!!! Och Staffanstorps hundklubb arrangerar en helkväll med hundaktiviteter, små tävlingar och bjuder på fika till både tvåbent och fyrbent :P Vi ska själklart vara med:D

Nu i sommar från vecka 25 har Staffanstorps hundklubb sommar agilitykurs som vi ska vara med i. Till hösten har jag anmält mig till en nybörjarkurs i Rallylydnad via Hand med hund, och givetvis fortsätter vi med agility, men sedan står jag och velar lite... Jag ville ju gå lydnads ettan med Mira och de kommer även att ha en fortsättningskurs på miljökursen och jag tycker inte att Mira ska gå 4 kurser sammtidigt.. 3 är ändå i mesta laget.
Så jag får se vilken det blir.

Lägger in lite nya fina bilder! Och ska försöka hålla uppdateringen till minst en  gång per vecka helst två om det inte kommer saker emellan, och nu kan man nog säga att det har varit på grund av James, har känts tungt att behöva skriva att han inte längre finns med oss, vill ju inte att det ska vara sant. Stephanie har tagit det väldigt hårt, men sa här om dagen att Matilda Färemo nog tar hand om James. 

image16

image17

image18

image19

                                                           JAMES    
                                                   
image20

RSS 2.0