Miljöträning till max!!

Förra helgen var det Bonnamarknad och vår nya bostad ligger mitt i marknadsområdet, vilket har betytt massor med folk, en hel del hundar, massor med dofter, musik, tjo/stimm och karuseller rakt utanför dörren!
Mira tyckte att det var super bra med ett korvstånd just utanför och tappade/slängda korvbitar överallt^^
Hon var heller inte ett dugg stressad eller orolig av allt liv och rörelse utan tvärtom nyfiken och ville kolla in allt! En annan sak som är ganska vanlig men just under marknaden när där var så mycket folk blev det väldigt påtagligt är att att främmande människor ofta hälsar på Mira (hon måste se vädigt snäll ut). Många är ganska fräcka dessutom kommer bara fram och klappar och snackar med Mira utan att fråga... särskillt vuxna men däremot så är barn väldigt duktiga med att fråga!

I tisdags var vi på en stretchingkurs/föredrag av Linda vår agilitytränare som är diplomerad hundmassör, som var mycket givande handlade bland annat om hundens anatomi, rörelser, uppvärmning/nedvärmning, bygga muskler och stretching för att undvika skador. Tack Linda för ett trevligt och givande föredrag!!
Mira var med som "test" hund och vi fick beröm för att hon var så lugn innomhus i främmande miljö med främmande hundar och människor :D :D Jag blir så stolt!!

Under Bonnamarknaden gjorde Mira och jag lite Freestyleövningar vi sidan om den stora scenen, när en ytlig bekant kom farm till mig och sa att nästa år så borde jag boka stora scenen en stund och ha uppvisning med min hund!!! :D :D återigen stolt och smickrad:P

I Torsdags hade Familjedaghemmen där Joakim går Miljödag, vi var på mossen med alla barn, gick tipsrunda och fikade. Mira var givetvis med.
I grå var vi på kalas hos Anders syster som nyligen fått en liten ny valp (cocker) totalt var där fyra hundar och Mira hade väldigt roligt och det blev en hel del bus med de vuxna hundarna men med valpen var Mira så lugn och försiktig!

Med andra ord har vi haft en innehållsrik vecka och på träningsbiten har det mest varit freesyleövningar!

Snälla "kela med mig"!

image15

Miras favvosovställning!

image14

Flytten & agilityträning :P

Tjoho internet och telefon funkar igen!!! Vi är ganska trötta efter flytten och har en hel del kvar att göra, vi står denna månaden med två lägenheter = dubbla hyror, så jag startar nu en insamlingsfond alla som läser detta måste bidra med minst 100kr!!!! Hihi bara skoja! ;P Skämt å sido men nu när man flyttat vill man ju göra det hemtrevligt med lite nytt som nya gardiner, söta prydnadssaker, blommor och dyl. Samt så behöver vi lite möbler till, vi har ju flyttat ifrån 75 m2 till 114 m2, men det får la vänta.....tradigt.....
Mira har varit med hela flytten och kollat så att allt gått rätt till, hon var lite missnöjd med att jag skulle bära ut lådor utan henne och eftersom vi fick ha dörrarna öppna och springa skyttetrafik har hon i stort sett varit med och lastat varenda grej som jag lagt upp i släpet. Hon var även uppe i släpet flera gånger för att kolla så att allt stod stadigt och det första hon gjorde när fåtoljen kommit fram var att lägga sig i den. Allt att döma har hon tagit flytten med ro och verkar vara väldigt nöjd så länge hon får ha soffan och fåtöljerna :P.

I Måndags var det agilityträning :D Nu är det bara två gånger kvar på kursen.... snyft, Vi började tränings passet med följa John, Mira var löskopplad och jätte duktig!! lämnade inte min vänsta sida med en milimeter förutom när jag tappade en godis.
Sedan fick vi planera hur vi skulle ta oss igenom en "bana" (4 hinder) med sidbyte, Mira var jätte duktig klarade det galant, det är mer jag som måste lära mig att vara tillräckligt snabb för att hinna visa henne rätt väg för när hon kör igång går det fort :P

Mira tar sig en lur
image12

Mira testar A:et
image13

RSS 2.0