Lite uppdatering!

Mira har hunnit fylla ett år vilket firades med massor med ben och ett par nya leksaker, en tur till Limhamnsfältet och bus med kompisen Nilla, som avslut på dagen mös Mira med oss i soffan och flickorna dansade och sjöng till Melodifestivalen!
Sen Mira fyllde år har vi hunnit testa lite agility villket Mira verkar gilla skarpt!
Det tog inte många minuter förrän Mira fattade kommandot hopp!
Som jag tidigare skrev om slalom baklänges så gör hon nu flera steg dock behöver hon mer flyt för att det ska se snyggt ut!

Vi börjar ny kurs 1:a April och ska även vara med på en Freestyledag, blir spännande!
Idag ska vi passa på att gå ner till hundcafét. Ta en fika och koppla av i trevlig miljö!
Vädret är ju tradigt som sagt tidigare så vill man ju ha lite vår nu och framförallt sol, men vi har ju snö och frost vissa dagar, Mira har absolut ingenting emot snö (det är jätteskoj att busa i).
Eftersom vi har nya kurser på gång försöker jag hålla uppdateringen till efter dem vilket är på tisdagar.

Mira ett år på Lördag!!!

image5


Tänkte lägga upp lite allmän info om Miras personlighet "hundlighet" :D
Mira är en stor valp med ganska enkla ord :P fortfarande mycket valpig i sina rörelser och har inte riktigt koll på hur stor hon är då hon tror hon får plats överallt! Hon är alltid glad hennes svans går i stort sett hela hennes vakna tid. Hon har väldigt mycket "gå" i sig och är väldigt otålig. Hon har svårt att bärga sig och vill att allting ska hända med en gång. Hon är även mycket kontaktsökande förutom när det gäller koppelpromenader villket hon fortfarande är usel på.
Hon älskar Falukorv och att leka med sina leksaker, kastar inte vi med dem till henne gör hon det själv!^^
Hon gillar träning väldigt mycket, nästan för mycket så man får dämpa henne ibland då hon kan bli tokig i sin iver att utföra momenten, väldigt framåt inom träningsbiten och prövar gärna nya saker!
Hon är fortfarande något reserverad mot främlingar men bara i början, också har hon en hel del vakt i sig!

Idag har vi börjat träna slalom BAKLÄNGES det vill säga hon backar sicksack mellan mina ben samtidigt som jag går baklänges! Det är ett komplicerat moment men troligtvis ingen svår match för Mira, nog svårare för mig att få ihop det än för henne! Det ser så lätt ut när man ser hundar på you.tube som gör det, men det är inte så lätt!!
Mira gör redan det i två steg så jag skulle inte förvåna mig om hon fixar flera steg redan om en vecka!!

Nån som har nått tips på vad vi kan tänkas ha för kommando på slalom baklänges?? Har redan slalom (vanligt framåt) och backa (gå baklänges) och igenom (hon står nos mot näsa och vänder sig ett halvt varv och backar mellan mina ben).

Hmm kanske sicksack!!
Längtar efter sommaren nu!!!

RSS 2.0