Alice & Mira nytt!

Ja jag vet åter igen på tok för långt mellan uppdateringarna och ja jag har sagt det för att nu blir det bättring... Och sen så händer inget eller till och med tvärt om det blir ännu längre mellan gångerna. Så nu säger jag inte att det ska bli bättring här men jag hoppas i alla fall det.
Ja vi har ju haft Alice i 4 månader nu, blir lite skrämd av att skriva det för jag kan inte fatta att det är 6 månader på Måndag sen valparna tittade ut. Alice är en mycket intelligent flicka, hon är lyhörd, kelgris, envis, följsam, busig, mycket läraktig, underbar, mysig, och mycket mycket mer, listan kan göras hur lång som helst!
Ja det låter som om jag vore kär och faktum är att det är jag!!!
Måste tillägga att hon har INTE tagit Miras plats. De är såå olika så det går inte att  jämföra dem.
Dock hittar Alice på rackartyg också så det finns stunder då jag INTE är glad på henne, som tex när hon inte kissat inne på jätte länge och just varit ute .... och går upp i min säng och kissar på mitt täcke!
Fast det var nog rätt bra att hon gjorde det för att jag är så svag för henne att jag hade inte nekat henne att gå upp i sängen tidigare eftersom de där sjukt bedjande cockerögonen inte gick att motstå. Men efter den olyckan blev sängen en förbjuden zoon.
Och när hon gräver ut allt vatten i vattenskålen så att HELA köket badar, är ju också ett tillfälle som jag kanske inte är så glad över.
Men hon är ju valp och olyckor händer, samt hon älskar vatten och det är ju bra eftersom hon mer än gärna simmar. Vilket INTE Mira gör frivilligt, nä hon går bara i så hon doppar magen sen vågar hon inte mer.
Kanske Alice på sikt kan få Mira att simma.
Overall så har Alice inte någon negativ olat/beteende alls, nja kanske att hon inte kan gå i koppel, men det beror nog mer på mig och för lite koppel promenader.
Vad jag menar och vart jag vill komma är att Alice är en väldigt bra hund, Hon är framåt, positiv, nyfiken, mjuk med mera. Hon är med andra ord väldigt lätt att ha att göra med, Helt klart en hund som passar alla barn som vuxna, pensionärer, hundaktiva, med mera. Med andra ord okomplicerad och allsidig!
Det finns väldigt mycket att skriva om Alice men jag håller där just nu!
Fina fina Mira min ögonsten!! Mira tog emot Alice jätte fint och de blev bundisars väldigt snabbt.
De har väldigt roligt tillsammans, de leker och busar massor, samt har mycket sällskap av varandra.
Vad gäller träning och tävling så har det hamnat på is lite sen vi flyttade. Mira har haft semester kan man säga, dock vet jag att det är ju ingen frivillig semester, hon vill ju inget heldre än att jobba på träningsbanan.
Men annat har kommit före, det har varit mycket jobb med huset och trädgården, barnen och skolan, särskillt då Joakim som hade lite tufft att acklimatisera sig.
Men det lider inte någon jätte nöd på Mira för det. Hon mår fint och vi sysselsätter henne med annat.
Dock tycker Mira inte om de kalla golven eller att vi har ett par grader kallare här än i lägenheten, hon vill helst ligga i soffan och gärna när solen lyser in på henne. När vi haft sol lägger sig Mira mitt i solen och hon kommer inte när jag kallar på henne.... hon vill inte helt enkelt... hon tror hon är en naken hund...
Förstår inte att hon kan frysa med all den underullen.
Jag har börjat i unghundskurs med Alice på tisdagar i Adseke, Alice bror Malte går också i den gruppen!
Har varit där en av åtta gånger och den verkar jätte bra, hög nivå och innehållsrik.
Alice är himla duktig, övar nu på sitt- stannakvar, ligg stannakvar, position, fot, focus och följsamhet.
Min tanke är att jag ska skriva lite här efter tisdagsträningarna.
Bilder ja det är inte helt lätt att fota en svart hund måste jag säga!! Men här kommer lite bilder ifrån valp träffen!

RSS 2.0