Lite uppdatering!

30:e April!!! Valborg.. och i morgon flyttar vi...har så mycket som ska göras och fixas att jag blir helt snurrig och packandet.... är vi inte klara med ännu, vet inte hur många lådor vi har packat hitintills. Just nu tar jag mig en liten paus och låtsas som om jag har gott om tid på mig! Mira ligger och sover som hon alltid brukar göra fram tills ca 13:00 (hon är ingen "morgonvovve")
Det har inte blivit så mycket träning de senaste dagarna och tyvärr blev jag typiskt nog tvungen att jobba över igår vilket gjorde att vi missade viltspåret :( Men inget att deppa ihop för det kommer fler tåg.
Den tiden vi har hunnit träna har vi ändå hunnit med en del bland annat har vi börjat med ett nytt trix - spela död^^ och jag jobbar på att sätta ihop ett freestyle program. De nya positionerna sitter väldigt bra mellan och work :D.
Får se om vi hinner ner till träningsplanen en stund idag och öva på slalom pinnarna.
Kommer att vara utan internet och telefon i ca två veckor därför kan det dröja lite tills nästa uppdatering.
Nä nu måste jag ta mig i kragen och få nått gjort.

Trevlig Valborg och första maj!

Kommando

Ska försöka att lista lite kommando, hmm jag måste nog ta och skriva ner alla så jag kommer ihåg dem de börjar bli ganska många nu :D

Sitt
Ligg
Stanna
Stå
Hit
Fot
Apport
Leta
Hopp & lek
Varsågod
Kör - för start i agility
Rulla runt
Snurra
Slalom
Igenom - nos mot näsa vänder sig ett halvt varv och backar mellan mina ben
Skall
Tass - höger tass
Andra - vänster tass
Puss - sätter nosen mot näsa
Hopp
Aj - tassen på nosen som om hon skäms
Backa
Städa
Work - som fot fast högersida utan sättande - positionsarbete
Tack - istället för loss
Sicksack - slalom baklänges
Mellan - samma som fot/work fast mellan mina ben - positionsarbete
Hopp
Upp

Andra ord/fraser som inte är kommando men som Mira förstår
Bra
Kom
Här
Var är James
Ska vi gå ut
Kissa
Nej
Busa
Ta bollen
Mat
Nilla
Ja kom igen
Ta nätt
Kommer flickorna
Gå & lägg dig

Sådär tror att jag fått med det mesta!

Jag har nog lyckats slarva bort klickern i all flyttröra, så jag får ta och köpa ny idag! Det är verkligen tradigt att träna utan den!

Mira är en vecka och fem dagar in i sitt löp och har därför caféförbud. Men jag ska ändå dit en stund idag utan Mira köpa nytt hundgodis och läsa lite i Yrsas böcker om positivt ledarskap.
Miras vanliga jag med go go go fullt ös medvetslös är tillbaka :P Jag tycker att jag får mer och mer lön för mödan "att lyssna när där andra vovvar och på långt håll" det är inte så ofta som hon slår till dövörat längre :D. Detta gäller dock bara med mig, med husse lyssnar hon bara när hon känner för det^^

På tisdag ska Mira få prova viltspår :) det ska bli spännande!


Aktivitetskursen & Freestyleträning!

Aktivitetskursen igår gick bra och Mira var på "G" mycket fokus och inte rädd för att testa nya saker^^. Vi provade vittrings apport Mira har inga problem att hitta rätt pinne i högen men när hon kommer tebax med den är den i tusen delar hehe så jag får nog ta och traggla lite grund apport med klickern.

Idag var vi ute och tränade Freestyle en stund. Hon var så himla himla duktig, och har utvecklats enormt sen Freestylekursen (åter igen Tack Li!!) :D Hennes slalom har blivit ursnygg och snurra gör hon nu både på avstånd, vidsidan om och bakom^^. Vi satte ihop flera tricks och fick ett jätte fint flyt, hade tänkt att anmäla oss till Nybörjarklass i Freestyle men så duktig som hon var idag så tror jag hon skulle kunna starta klass 1, frågan är nog mer om mina tävlingsnerver håller hehe^^.

image11

Freestylekursen!

Kursen var väldigt givande och mycket som vi redan övat på lossnade. Fick många tips och idéer som jag och Mira kan spinna vidare på. Vi gick igenom de moment som krävs för att starta Freestyle klass1. Själva momenten är ganska lätta, men det gäller att sätta ihop ett helt program och få det till att flyta!
Vill tacka Li Stenberg & Grynet för en lärorik och underhållande dag!  Li & Grynet

Mira började löpa i Lördags och har varit något trött sedan dess, därför får hon ta det lugnt och koppla av denna veckan. Inte så att hon inte orkar, men den skarpt laddade kanonkulan som hon brukar ha har hon inte riktigt plockat farm de senaste dagarna.
Visst blev det fina bilder på Mira "in action"!

Mira Freestyle!

301822-6
301822-7
image8
image9

Blandras vs Renras

Under denna veckan har jag upplevt att Mira har blivit lite lugnare och lite harmoniskare (inte bara go go go hela tiden). Om det är för att hon har mognat lite eller kanske hon har lagom mycket aktivering just nu vet jag inte... Något löp har ej infunnit sig ännu.

Just nu tränar vi ganska mycket och Mira verkar trivas rätt bra med sina uppgifter varvat med lek & bus. Hon har även gjort stora framsteg i den sociala biten på hundcafét - är både lugn och följsam trots många hundar :D
Hon är dock väldigt "tittig" och vill se allt som händer! 

Jag tycker att jag känner mig lite "ensam" med blandras, det är tydligen inte så vanligt kurs / träningsmässigt.
Bara en gång av alla som vi varit på cafét har där varit en blandras och jag tror att en av hundarna i agilitykursen är en blandras, men annars är det ganska tomt på blandrasfronten.
Känns lite som om folk inte vill satsa på sina blandraser på samma sätt. Eller så skaffar de som vet med sig att de målmedvetet  vill träna och tävla en renrasig!
Fördelarna med renrasig är ju många först och främst kan man ju noga välja efter friska, sunda hundar med bra mentalitet och meriter som passar ens ändamål. Man kan ställa ut, tävla bruks erövra championtitlar. Man kan dessutom göra MH test.
Det får man inte göra på blandraser, lite knasigt är det när man kollar upp det så får en blandras bli tjänstehund. För att komma så långt så man blir antagen krävs både MH test och mycket träning i bruksgrenarna men som blandras tillåter inte brukshundsklubbarna att blandraser tränar i bruks. Så hur kan man få sin blandras till tjänstehund när vägarna är stängda????

Ska man snacka blandraser vs renrasiga kan man snacka hur länge som helst!!!
Man kan säga att när vi köpte Mira köpte vi en lott vi hade ingen aning om vad vi skulle få, men jag är oerhört glad för att vi köpte henne och nån större vinstlott kunde vi inte fått!!!

P.S Ska stoppa en kamera i handen på Anders på Freestyleträningen så det kommer nya fina bilder på söndag!

Okej nu är jag velig^^

Fortsätter just nu med blogg.se tills jag bestämt mig.. Inte så att det är nått fel på hundsida.se men nä jag saknar min blogg här och jag vet inte..."beslutsångest"...eller nått åt de hållet!
Tanken var ju att vi ville komma ut till lite fler läsare som delar vårat stora intresse! Och det känns lite "empty" här även om min statistik visar en skara läsare:) Får sällan kommentarer och det känns som om man skriver till sig själv. Nog snack om Bloggen och åter till vårt huvudämne!

Miras andra agilityträning
Till att börja med var Mira lite "slyngel" dvs lyssnade  med halvt öra, nosade överallt och tjuvhälsade på ett par av de andra hundarna, men ganska snabbt jobbade vi upp en fin kontakt. Vi övade på att springa i både höger och vänster varv. Mira hängde med och var duktig särskilt i vändningarna som hon gjorde mycket snyggt åt båda hållen :D
Vi tränade på att gå mellan pinnar vilket är början till slalom. Mira fattade enormt snabbt och tog egna initiativ.
Matte var stolt (som vanligt)!

Vi tränade också på rivstarter med lågt hinder vilket Mira fixar lätt så länge hon står relativt rakt framför - ska öva mer på sneda starter.

I helgen var vi på Spillepengen och Mira fick smaka och bada tassarna i havet. Hon var en riktig höjdare på att ta sig fram smidigt på stenblocken, synd att vi inte hade kameran med hade blivit helt underbara bilder.
Innan vi åkte hem testade Mira ett par hinder på agilitybanan där, balansbommen där är ovanligt smal typ hälften av normal och jag hade inte tänka att Mira skulle göra den då den såg alldeles för smal ut för henne men hon sprang själv upp på den innan jag hann stoppa henne, inga problem de fixade hon hur lätt som helst^^

Igår var jag i kontakt med SKK som ska skicka hem anmälan om tävlingslicens :P jaja vi är ju än så länge nybörjare men licensen gäller hela hundens liv och som det ser ut så hoppas vi på ett par tävlingar nästa år i både agility och lydnadsklass 1. Så varför inte vara förberedd?!

Resten av denna veckan:
Har inga stora planer idag mest ta det lugnt, lite små övningar hemma och kanske en cykeltur eller en långprommenad framåt kvällstimmarna.
I morgon övar vi mer på vår "hemläxa" ifrån agilityträningen---då mellan pinnar (båda varven) och sneda starter.
Torsdag blir det en tur till hundcafét där jag ska plugga mig igenom nån trevlig bok.
Fredag är inte planerad än och i helgen fortsätter vi packa och dona, flytten närmar ju sig nu med stormsteg...
Bara några veckor kvar till första Maj!!
Oj oj höll på att glömma! På söndag är det äntligen dags för Freestylekursen!!!!! :P

Kurserna med mera!

Nu har vi börjat två nya kurser! Agility på Måndagar och Miljö & Aktivering varannan Tisdag!
Agilitykursen i måndags gick superbra. Mira var på topp med mycket motivation och jobbade verkligen jättebra. Vi tränade dock inga hinder första gången utan gick igenom lite allmänna regler. Tills nästa gång ska vi öva på:

* Föras på höger sida också
* Träna vändningar - alltid hunden på utsidan
* Rivstarter

Igår på Miljö & Aktiverings kursen var Mira allmänt flamsig och jag fick jobba en hel del för att få upp kontakten med henne. Hon tyckte att allt utom matte var intressant som till exempel gräva i gräsmattan, tugga jord, snusa och springa och störa de andra hundarna... Men med godismutor och lite tjat ifrån mig så utförde hon ändå det hon skulle :)

Vi hade klicker genomgång och inklickning vilket Mira redan kan, så jag fick låna en target pinne och klicka in henne på den. Vi tränade även lätt agility som Mira verkar gilla skarpt :P

Söndagen den 13:e April blir det en 1-dags kurs i Freestyle!!!  *längtar* ska bli riktigt roligt att för första gången se det på riktigt, har ju sett massor med filmsnuttar och vi övar ju enligt boken "Freestyle - träna och tävla med din hund".

Så som det ser ut nu blir det agility fortsättningskurs och lydnadsklass 1 till hösten. Egentligen skulle vi ha gjort ettan nu men hon kan ju inte göra för mycket på en gång också tror jag att hon behöver lite mer tid på sig att mogna och leka av sig sina valpatag.
Till sommaren blir det paus ifrån kurser och istället följer Mira med oss på fiske semester till småland. Där blir det bad, båtturer och kanske ett par spontanspår som står på schemat.

På hemmafronten är vi ganska upptagna med packning och sortering... Vi ska flytta första Maj!
Skall försöka ta oss i kragen och klämma in att åka och hälsa på Miras uppfödare nu i vår!

RSS 2.0