Äntligen sommarvärme!

Det märks tydligt på Mira att värmen är här, inte så att hon slöar jag tycker att hon är piggare nu än innan men det har säkert varit hennes skendräktighet, men hon äter mindre och slösar inte energi i onödan.

Igår var vi med Madde och Timo på träningsbanan och körde lite agility men även lite klickerträning och freestyle.
Mira tog slalomen i galopp:P och hon har fått dille på vippbrädan då hon springer upp på den så fort hon får en chans även med belöningen i munnen!

Häromdagen när jag kom upp var alla skor borta ifrån skohyllan..... Hehe, jag hittade dem i picknickkorgen hela och fina --Mira hade städat!!

Igår kväll var Stephanie & jag hos Connie (James uppfödare) och kikade på en underbar skara kattungar. Närmare bestämt 11 stycken från två mammor. I James mammas kull, (alltså James helsyskon) var där två blåvita gossar. Den ena väldigt lik James med prickar över hela ryggen, den andra var tabby.  Två töser bruntabby med vitt och en hel bruntabby gosse.
I den andra kullen var där en svart tabby långhårig tös, en bruntabby och vit gosse (jättekelen & lugn), två stycken svart silverspotted, en hane och en hona, och två bruntabby. Tror också det var en hane och en hona, lite svårt att hålla isär de som var bruntabby då det lätt blir anonyma när de ser likadana ut.

Tog foto på den ifrån min mobil. Oturligt nog var det bara ett foto som blev bra och det var på James mamma, men jag lägger ändå upp ett par här, Ska ha med mig min riktiga kamera nästa gång vi ska dit om några veckor!












Tonårstrots!

Halloj i stugan!
Miras skendräktighet har gått över och nu är hon fullt ös igen och har börjat att testa att strunta i mig och springa iväg för att hälsa på kursvovvar bland annat..
Min taktik som funkar ganska bra, är att vänder hon inte på vägen mot sitt mål hämtar jag henne och sätter upp henne vid staketet eller in i bilen. Försöker att inte kalla på henne när hon redan har kommit fram till den andra hunden för då måste jag belöna henne för att hon kom och då får hon ju belöning både för att hon stack och kom tillbaka, men vänder hon på vägen dit blir det massor med belöning och lek!

Var i Tvedöra med Svensson-ligan i torsdags och Madde fick Mira till att ta ett par simtag självmant :P Jag gissar på att lite till sen simmar hon för fullt!

På Träningsbiten har det varit mest fokus på agility, men lite lydnad och ett par nya trix har vi börjat med. Som t.ex "vila" hakan ner i marken när hon ligger, "dansa" upp på bakbenen utan att stödja sig mot mig, "runt" går runt mig, "spinn" samma som snurra fast åt motsatta hållet och "zack" som slalom fast jag går baklänges.

Ska fixa en video på hennes trixs snart...

Idag blir nog en halv slappdag. Ska eventuellt ner till banan för att köra igenom slalom och platten och i morgon kväll tränar vi lydnad.

                               Svensson-ligan!



Timo & Mira på träningsbanan!


Ny video!! Stolt Matte!!


Småland, agility & stresskurs!

I helgen var vi i stugan i Vimmerby med Kent. Tyvärr hade vi otur med vädret då det regnade nästan hela tiden... Jag hade ju planerat att lägga ett par spår, men den lilla tid som vi fick okej väder passade vi på att bada och framförallt fiska. Både jag, Anders och Kent är fisketokiga. Jag fick fem stycken gäddor :P Vi kör med C&R Catch and release!
Mira fick åka båt, busa i skogen och bada. Hon älskar vatten men vågar inte gå djupare än att hon bottnar.

I går var vi hos Anders föräldrar. När vi kom dit stack Mira ifrån bilen...
Hon som skall sitta och vänta utanför bilen tills jag har stängt och låst och ger henne kommandot " nu går vi"... Hon hade bara Nilla bästisen i huvudet, som hon visste väntade på henne inne i trädgården... Jag hämtade henne och platsade henne för att visa henne att hon inte vinner på att göra så och just då kom där en annan hund gående, då bröt Mira platsen och kastade sig iväg och och hälsade på den andra hunden under mina stora protester!!!
Och snopen blev hon när jag skickade in henne i bilen igen. Där fick hon sitta ett par minuter och ha tråkigt innan jag provade igen. Min envisa lilla tös fick minnsann åka in i bilen två gånger till innan poletten slutligen trillade ner och hon lyssnade och följde mig som en slav.
Väl inne i trädgården fick hon ett hopp & lek kommando och Mira och Nilla busade järnet hela tiden som vi var där, d.v.s. fullt ös i tre timmar.

Under kvällen var vi med träningskompisarna:
Madde & Timo
Malin & Atlas
Cissi & Spray
och tränade agility.
Extra kul att Cissi & Spray kunde vara med!

Mira var jätteduktig! Gjorde inte en enda miss på däcket, hon jobbar både snabbt och med fokus :)
Fick även upp lite mer fart i slalomet och lyckades få en perfekt position i kontaktfältet!!

Förra helgen var vi på stresskontrollkurs på Hand med hund för Yrsa vilket var mycket givande!! :)
Har fått bort hennes skällande vid freestyle träning, i agilityn behöver vi dock jobba lite mer. Men hon går mycket mycket bättre i koppel och tar kontakt med mig vid hundmöten vilket var omöjligt innan.
Jag har ju kört mycket med positiv förstärkning sen Mira var valp men jag fick ändå mycket " skinn på benen" genom Yrsa om hur och varför man kommer både lättare och snabbare till sitt mål genom positiv förstärkning.
Kan varmt rekommendera den kursen och ett stort tack till Yrsa för en mycket givande helg!!!
Nu i Juli månad har hundcafét stängt... :( Snyft!! Var ska Mira och jag nu spendera våra torsdageftermiddagar???

Äntligen snart måndag och kursdag för agility... Tre veckor sen sist... Behöver lite "Linda Rockler" coaching!!! :P






RSS 2.0