Mrias träning och lite om mig!

I Lördags hade vi otur med mycket regn hela dagen och givetvis var det då som vi var och tittade på agility tävlingar i Trelleborg :( Men trots allt regn fick vi ändå se en hel del, både duktiga och mindre bra ekipage. Väldigt nyttigt!

I Söndags hade jag nämt i inlägget tidigare att det var lydnads tävling i Burlöv men det är jag som hade snurrat till det för det är inte förrän 7:e september.

I måndags startade den nya agility kursen, då fick vi önska vad vi ville träna på i kursen vilket var bland annat fart/tempo,  kontaktfält, att styra hunden på avstånd så som fram och ut, med mera.
Vi tränade även ett par hoppklass kombinationer, en som ett S och den andre som ett M. Mira skötte sig fin fint och jag var hel nöjd!

I Onsdags började Lydnads 1-2 jag var försenad ca 20 minuter då jag och Anders firade vår 3:e bröloppsdag med att äta god mat på kockarna!
Vi gick igenom apporten, hopp över hinder och diregering, Mira var totalt ofokuserad, nosig, tittig och långsam....(suck) kändes som om vi var tebax på ruta ett...Men jag körde även ett lydnadspass senare på kvällen då... var hon en helt annan hund att jobba med- massor med fokus, glädje pressision och snabbhet, det är ju märkligt vad det kan skifta ifrån tillfälle till tillfälle!
Varjefall så är det dags att börja jobba med trä apporten och få bort tuggandet. Ställande undergång har blivit mycket bättre, läggandet behöver jag få upp mer fart i då hon gärna läger sig segt, fritt följbörjar vi få till riktigt bra vänster svängar nu också! dock behöver vi öva på helt om halt då hennes rumpa gärna hamnar snett utåt.
Och så har vi platsliggning det kan hon inte alls, hon vet visserligen vad jag vill av henne men hon har inget tålamod till att ligga kvar men det är inte så konstigt då jag inte har jobbat nått vidare med det.

Med andra ord kände jag på träningen att vi har MÅNGA träningstimmar framför oss innan det blir någon start i klass 1 och vid det senare träningstillfället så kändes det som om vi hade kunat starta nästa dag om det inte hade varit för platsen... vilken kontrast!

Det var mest om Mira nu över till mig.
Jag skriver ju sällan mycket om mig och familjen i övrigt då detta är Miras blogg men här kommer dock lite info!
Jag är sjukskriven vet ej i dagsläget riktigt vad det är men vi misstänker starkt att jag har vuxen ADHD då alla symtomer stämmer väldigt väl in på mig och just nu så håller min läkare på att byta min medicin vilket gör min tillvaro till mer eller mindre kaos, och det blir inte lättare av att ha tre skolbarn plus hem att sköta...och organisera vet ej vad jag hade gjort utan min goa man som verkligen är en klippa i denna situationen! Därför får ni försöka ha förståelse om jag glömmer bort tider, möten eller rör ihop saker för det gör jag väldigt lätt. Och det är lätt att tro att jag struntar i men det gör jag verkligen inte, det är lätt att folk tror vid ett första intryck att jag är väldigt framåt och smart och ger mig därför en massa ansvar som jag i sin tur tar på mig för jag vill så mycket och när jag inte klarar det blir de besvikna och tror att jag inte bryr mig. Tyvärr har jag förlorat många vänner den vägen. Om min problematik finns igentligen massor att skriva om detta var bara mycket mycket kort då denna bloggen inte handlar om mig.

Att sköta räknar jag inte in Mira då Mira är hund och mitt stora intresse vilket inte ger mycket jobb utan mest glädje!

Ha lite överseende för om det blir lite glest i uppdateringarna för tillfället.

Kram

Agility, lydnad & kurser!

Tjoho!

Agility!
I måndags hade vi avslutning på vår sommarkurs i agility dock känns det inte som det då nästa kurs börjar redan nu på måndag!
Mira är jätteduktig, tar slalomen i galopp, lätt att styra, bra hindersug och fart.
Vi avslutade träningen med en bana med 13 hinder som Mira gjorde felfritt och med god fart dock kunde jag önska att hon satsade lite mer på farten men eftersom det var i slutet av träningen och hon dessutom hade tränat lydnad innan passet så var hon nog ganska trött.
I morgon ska jag, Madde & Malin åka och titta på när Per tävlar i Trelleborg! Det är nyttigt att komma ut och se hur det funkar inreal innan man själv ger sig ut, Mira får dock vara hemma så jag kan koncentrera mig på att titta!

Lydnad!
Jag har inte skrivit så mycket om lydnaden men nu börjar vi köra igång på riktigt med den då Mira har mognat mycket och tycker det är jätte kul att jobba!
Först och främst har vi börjat i en träningsgrupp som vi tränar självständigt med andra där vi har gemensam platsliggning och även dirigerar varandra emellanåt.
Från och med onsdag börjar vi en ny kurs i lydnad 1-2 där vi kommer att jobba med att få klart momenten som ingår i ettan samt även börja på moment innom de högre klasserna.
Och jag har planer på att komma ut och tävla och kamma hem åtminstånde LP1 (Lydnadsdiplom i klass1)!
På söndag tänkte jag eventuellt åka ner til burövs bk och titta på lydnads tävlingar en stund får se om jag orkar/hinner med då helgen är ganska fullspäckad.

Har inte fått datum för start på fortsättningskursen i miljö/aktiveringskursen men jag skulle tro att den startar i september.
Så med andra ord så har vi en riktigt spännande höst framför oss!

Mira har även blivit intervjuad av Tassen (staffanstorps hundklubbs tidning) som kommer med i nästa numer :)
Klistar in Intervjun här nedan.

1. Vem är du då?

Jag är en glad tjej som älskar att busa, jag är en mix av flatte/schäfer och tervueren alltså vallhund och apportör.


2. Vad tyckte du om aktiviteterna på nationaldagen?

Himla skoj! Jag gillar när det händer saker och gärna flera olika saker, blir det för enformigt tröttnar jag fort men det var det ju inte på nationaldagen! Lika spännande vid varje station!


3. Var det något du aldrig gjort förut?

Ja, jag har ju aldrig tidigare åkt skottkära.


4.Var det något som du tyckte var särskilt enkelt?

Hmm, ja skojapporten och dykning, när jag tänker efter så var det enkelt att sno köttbullar på vägen under inkallning också, fast det gillade inte matte.


5. Vad gör du om du tycker att du fått för lite träning/lek under dagen (fast det händer kanske aldrig hemma hos dig)?

Jo då det händer och jag har ett väldigt effektivt knep! Jag hämtar helt enkelt min leksak och lägger den i mattes knä sen skäller jag på henne tills hon kastat den! Men oftast är där alltid något att hitta på med någon tvåbent där hemma. Det bor ju 5 stycken sådanda i min flock varav tre i mindre format!


6.Finns det något du skulle önska att dina hundkompisar fick göra lika ofta som du?

Ja flera saker faktiskt! Gå på hundcafé, dansa med matte och träna agility.


7. Finns det något du skulle önska att du slapp?

Ja, att behöva vara tvungen att lyssna på matte när där är andra hundar som busar, eller att slippa kopplet så att man kan springa fram och hälsa på vem man vill!

Vill ni veta mer om mig så kika gärna på min blogg www.misstique.blogg.se


Mira stretching i soffan!






Drumle, agility och träning!

Drumle
Min pappas envisa schnauzer har åkt hem idag.
I början var det riktigt jobbigt med honom då han skulle märka revir överallt samt att han vägrade lyssna på oss och visade aggressiva tendenser när han inte fick som han ville.
Men skam den som ger sig!
Sista tiden har han riktigt kommit in i "flocken" och mjuknat enormt mycket och visat många trevliga sidor som man inte trodde att han hade tidigare, t.ex så hoppar han frivilligt upp i mitt knä och älskar att bli kelad med och det största framsteget för honom är att han pussas, vilket han aldrig gjort tidigare!
Det visar tydligt att han har sänkt garden samt att han ser upp till och uppskattar oss!
Så summan av kardemumman så har det trots allt besvär i början varit givande att ha honom här både för honom och oss.

Mira
Vi har hunnit med en massa agilityträning. Mira har varit riktigt duktig och gjort flertalet framsteg. Hon tar alla hoppklasshinder och lättare kombinationer.
Slalomen är jag riktigt nöjd med då jag till och med kan skicka henne genom den och även kalla in henne genom den och visst händer att hon missar en pinne eller tar fel ingång men jag kan nog säga att hon gör rätt 8 av 10 gånger!
Vi har eventuellt planer i att starta hoppklass 1 senare i höst!
Jag känner mig dock som en virrig höna på banan! Hehe

Förutom agility har vi tränat sidoförflyttningar i fotposition då hon får jobba mycket med sin bakdel samt nya tricks som backa runt mig och putta på bollen med nosen.
Vi har även varit på hundcafét och haft en mysig kvällspromenad med Svenssonligan!


Nu börjar snart höstterminen och Joakim börjar 6-års gruppen, Josefin i 2:an och Stephanie i 3:an.
Sommaren går alldeles för fort och det börjar bli mörkt alldeles för tidigt nu  :(







Bloggens nya look!

Tjoho som ni ser har  headern kommit upp, Patrik har hjälpt mig få rätt på den! (tack Patrik)
Satt i går kväll och mixade med färgerna, text storleken med mera och här är resultatet!!
Jag är hel nöjd så långt!

Vad Tycks?? (kommentera!!)


Egen design på bloggen.

Som ni ser håller vi på och fixar och trixar med en egen header till bloggen... Min bror Patrik hjälpte mig visa hur man gör, så vi satt mest och testade igår!
Så nu ska jag fixa en snygg header, lite trevligare och personligare än de som det finns som standard på blogg.se!

Om ett par timmar ska jag och Svensson-ligan ner till hundcafét. Det är Lördag samt lite halvdåligt väder nu på förmiddagen, och så har de haft semesterstängt en månad nu så jag gissar på att där kommer till att vara många hundar idag!

Filmade en hel del av Miras tricks igår, dock blev min redigering för stor för att läggas upp på youtube men jag ska dela upp den i 2 till 3 videoclip istället.
Med andra ord snart nya filmer uppe på Mira!!!


Mira & Nilla har dragkamp

Hundvakt!

Halloj!
Då min pappa och hans familj lite akut fick åka till Polen fick vi ta hand om
deras Schnauzer Drumle!
En enveten liten best som tror att han bestämmer helt själv :P
Han är en snäll gosse som inte kräver särskilt mycket, men han har stor integritet och är dominant och envis... med andra ord just som en stabil schnauzer ska vara!
Och eftersom han känner oss men hade kommit ifrån sitt revir och sin flock, bestämde jag mig för att redan från början gå in och ta ledarrollen vilket har funkat jätte bra. Visst, han är envis, vill ha sista ordet osv. Men ganska enkel ändå att han får inte bara punkt slut... Och här menar jag inte hårda tag eller liknande, utan mycket konsekvent och uppmuntran när han gör rätt!
Och nu till resultatet!!! Jag kan numera bära, klippa klor, bada, och promenera med andra hundar (även hannar) med honom, vilket inte har gått tidigare!!! Gissa om jag är stolt!! :)
Mitt största och bästa hjälpmedel har varit grimman!

Hihi, Mira tror att hon bestämmer över Drumle och sätter minsann honom på plats om det behövs.
Har sett att där finns rejält mycket krut i henne även om hon många gånger är låg mot andra hundar!

Har varit på träningsbanan med dem och Drumle har fått testa balanshindren och lite hopp!

Tyvärr så ska han tvunget markera revir genom att kissa på alla hörnor han hittar inklusive möbler så tyvärr får han bo i bur när han är inne, men jag är ute med dem så mycket jag kan och han får sitta i mitt knä på kvällarna i soffan när vi ser på tv!
Så han överlever nog buren ett tag!
I morgon öppnar hundcafét igen!!!!!! Gissa om vi ska dit!


RSS 2.0